Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2008 11:27 - Got me questionin... Where is the love!?
Автор: gerituuu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2361 Коментари: 2 Гласове:
0



    Насилие в даскало... сложиха камери специално за 5-7 клас. Не спирали да се бият, щели да съборят даскалото, сега искат и в класните стаи да слагат.
    Купувах си тетрадки, гледам цяла купчина от рекламната кампания "Училище без насилие", взех си.
    Обаче остава Въпросът: дали корицата на някаква мижава тетрадчица и идеята, че някой уж ги наблюдава ще промени нещо. И преди да започнат социологическо проучване, нека питат мен (което със сигурност ще стане, де), от сега им се смея на жалките опити. Въобще не казвам, че трябва да оставят хлапетата да растат като хванати от гората, ама никой ли не се сеща, че първо родителите трябва да си свършат работата, да поемат отговорността, която върви правопропорционално с тази да има на мама отрочето какво да папка, къде да спинка и на какво gsm-че да играйка. "Щото после това материалнопрезадоволено, но непълноценно етически възпитано изчадие си позволява да провежда дразнещото си съществуване в разрез с моралните ценности и права на другарчетата си.
    Защото в първи клас се замеряхме с храна в лавката, деляхме се на Левски и ЦСКА, после започнаха да си цапат дрехите и лицата с пица, това беше белег за превъзходство, всъщност агресия.
    Защото с недоумение и неосъзнат страх гледах как късат тетрадките си, дърпат столовете, чупят шкафчетата, удрят се, ритат се, викат от болка, но причиняват същото на следващия във вергата.
    Защото на едно момче все още му липсва част от предните зъби, още от първия учебен ден в първи клас... Тичаше... Спънаха го... Цветарника...
    Защото в 7 клас лепяха бележки на гърба И, смееха се стряскащо от сърце, направо пишеха върху дрехите И, смачкваха Я, съсипваха Я, придаваха и всички недостатъци, които те самите се страхуват да признаят пред себе си, че притежават.
    Защото сега са с 4-5 години по-малки от мен, но толкова жестоки и безмилостни, че и мен плашат. Защото следят моите движения, заради техните "детински" произшествия.
    Защото ме е страх да не позная нечия физиономия в криминалните новини.
    Защото няма да ме учуди.



Тагове:   love,   me,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. renito0oo - и в нашето училище сложиха камери. . ...
18.09.2008 12:20
и в нашето училище сложиха камери ... една камера в началото на коридора. Чудя се дали има толкова голям обхват, че да хване чак другия край ... На втората седмица след слагането им някой се беше промъкнал много близо до стената и беше прерязал кабелите ... българско училище все пак!
цитирай
2. gerituuu - о0
18.09.2008 21:44
О, ние имаме камери във всеки коридор и вс камера е в обсега на друга, така че няма как да не хванат някой герой ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerituuu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 201346
Постинги: 47
Коментари: 150
Гласове: 1911
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930